Comfort en gemak

Als 65-plusser, maar ook 80-plusser staat men nog midden in het leven. Actief en onafhankelijk blijven, maar ook comfortabel wonen, zijn dan belangrijke zaken. Maar we denken zo nu en dan ook wel na over de toekomst. Kan ik ouder worden in mijn huidige woning? Of wil ik anders gaan wonen? Kleiner of groter, maar wel comfortabel. Een woning met minder onderhoud aan de tuin, of liever een appartement met een fijn terras? 

U wilt zich geen zorgen hoeven maken over uw huis. Meer genieten van vrije tijd, meer gaan reizen of meer tijd doorbrengen met kinderen en kleinkinderen. En misschien denkt u aan een vakantiehuisje, dat al jaren een grote wens is.
Op een zeker moment in het leven staan we stil bij onze veranderde levensbehoeften en onze woonwensen. Soms kunnen we daarbij best hulp gebruiken. Ons huis is toch de plek waar we ons thuis voelen? Op dat moment vragen we ons af wat er nodig is om in ons vertrouwde huis te kunnen blijven wonen, of dat we beter kunnen verhuizen naar een plek waar we met evenveel plezier een nieuwe levensfase in kunnen gaan.

Misschien weet u zelf al dat u in uw huidige woning ouder kunt en wilt worden en wilt u alleen advies over hoe u dit comfortabel gaat doen. Kleine aanpassingen zoals drempels verlagen, handgrepen, een extra trapleuning, betere verlichting of veiliger hang- en sluitwerk kunnen het wonen al veel  aangenamer maken. In sommige gevallen kunnen bouwkundige veranderingen nodig zijn om comfortabel te kunnen blijven wonen. Denk hierbij aan de slaapkamer op de begane grond, het aanleggen van domotica, of het vervangen van het ligbad door een inloopdouche. Zomaar wat voorbeelden.

Hoe uw woning scoort op zaken als comfort, gemak, veiligheid en mobiliteit kunt u eenvoudig en gratis testen op de website van Zilver Wonen. Deze stichting wil mensen bewust maken van de noodzaak om vooruit te kijken. En ze inspireren om die dingen te doen om langer comfortabel thuis te kunnen wonen. De testen maken inzichtelijk hoe uw woning comfortabeler en veiliger kan worden. Met het Passend Wonen Advies helpen we u graag verder bij vragen over woningaanpassingen, comfortabel wonen, woongemak en andere zaken waar u meer over wilt weten. Als u wilt kunnen we u helpen bij het maken van deze woontesten.

Wilt u op een comfortabele manier ouder worden in uw eigen huis? Bel of mail dan voor een afspraak voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis.